VIRTUAL REALITY I VERKLIGHETEN

Virtual Reality (VR) är verkligen ett hett ämne men de flesta företag använder det fortfarande för att utforska redan skapat värde. RobNor skiljer sig från andra eftersom vi skapar med VR. För ett och ett halvt år sedan startade vi resan tillsammans med ABB och Valtra. Vi fick några oväntade resultat med minskad programmeringstid, reducerad cykeltid, minskat färgspill och ökad kvalitet.

Vi trodde att det var unikt för projektet men resultaten har upprepats hos företag som Scania, Volvo, Plastal, Deutz och fler. Vänligen kontakta oss om du vill veta mer om vad vi kan göra för er.

Jussi.png

HAR DU SETT FILMEN?

tv_PNG39233.png

INVESTERINGEN

RESULTATET

Valtra booth.png
De flesta av kunderna har upplevt en minskning av programmeringstiden med 80% jämfört med att arbeta vid datorn eller programmeringslådan. Detta kan betyda från 5 dagar till 1 dag eller 3 timmar till 35 minuter beroende på objekt och komplexitet. Dessutom reducerar du cykeltiden (ökar produktionen) och reducerar färgspillet (lägre kostnad). Vanligtvis ökar du också kvaliteten. För bra för att vara sant? Kontakta oss och vi kommer att förklara för dig.

UTRUSTNINGEN

VR station.png

Du behöver RobotStudio, en dator och VR-hårdvara. Sammantaget är det en investering väl under 50 000 kr. Lägg till i en veckas utbildning och du är igång. Många kunder har redan 3D-data så det är mer eller mindre bara att trycka på knappen och så är du igång. Kontakta oss och vi kommer att förklara för dig.

KUNSKAPEN

_1SH8245.jpg

Vi har redan implementerat flera system hos våra kunder. Vårt team har arbetat nära ABB under utvecklingen av VR-stödet till RobotStudio. Vi kan hjälpa dig med systeminstallation och metodik eftersom du får nya möjligheter att förbättra din programmeringsmiljö när VR och RobotStudio implementeras. Kontakta oss och vi delar vår erfarenhet.